Skip to content

Com fer perquè el teu gos no passi calor a l’estiu

Com fer perquè el teu gos no passi calor a l’estiu

Ens encanta l’estiu, però aquest any les temperatures estan sent extremes. I no només per a nosaltres. Els gossos també poden perillar la seva salut si no es prenen precaucions. Tant si esteu al vostre jardí, a l’interior de casa o a fer una passejada d’estiu, és important mantenir el vostre gos fresc durant les onades de calor.

En el present article parlarem de com prevenir la calor en gossos. No només pot ajudar-lo a sentir-se més còmode, sinó que també pot reduir el seu risc d’agafar un cop de calor.

Per què és crucial mantenir el teu gos fresc a l’estiu?

Als gossos de vegades els costa fer front a les altes temperatures, i corren més risc de patir un cop de calor que nosaltres. De fet, el cop de calor en gossos pot ser molt greu i, a mesura que augmenta la temperatura interna, pot causar danys i provocar una fallada als seus òrgans.

Quins gossos corren més risc?

Tots els gossos poden desenvolupar un cop de calor, però alguns gossos poden estar més en risc que altres. La investigació ha descobert que els gossos amb més probabilitats de desenvolupar un cop de calor inclouen aquells que tenen:

 • Sobrepès
 • Cara plana
 • Raça energètica
 • Una edat avançada
 • Més pes, sobretot els de més de 50 kg
 • Més pelatge
 • Problemes de salut, com ara estar deshidratat o tenir problemes cardíacs o respiratoris

Les races que van amb més freqüència als veterinaris per cops de calor són: Chow Chows, Bulldogs, Bulldogs francesos, Dogue de Bordeus, Greyhounds, Boxers, English Springer Spaniels, Cavalier King Charles Spaniels, Pugs, Golden Retrievers i Staffordshire Bull Terriers.

Mantenir el teu gos fresc durant una onada de calor

Quan fa una calor excepcional és possible que el gos no estigui aclimatat a l’augment sobtat de la temperatura i tingui més risc de patir un cop de calor. Durant una onada de calor, assegureu-vos que el vostre gos tingui accés a aigua i tingueu especial precaució amb la quantitat d’exercici que cal fer-li quan el porteu a passejar. Massa exercici, especialment durant les parts més caloroses del dia, pot augmentar dràsticament les possibilitats de desenvolupar un cop de calor.

Signes de cop de calor en gossos

Els signes de cop de calor en gossos poden ser:

 • Panteix intens, fins i tot quan no fa exercici

 • Problemes respiratoris, especialment en gossos de cara plana

 • Cansament

 • Rigidesa o falta de voluntat per moure’s

 • Confusió

 • Estar malalt

 • Malestar estomacal, això pot ser un gran senyal

 • No caminar en línia recta

 • Col·lapse

Què fer si el vostre gos té un cop de calor?

Qualsevol cop de calor en gossos ha de ser vist immediatament per un veterinari, sobretot si està molt malament o inconscient. Si no saps on és el teu veterinari més proper, pots trobar-lo a prop teu contactant a les associacions de gossos del país, com gosSOS i Laika. També t’ajudaran a saber gestionar aquesta situació, ja que compten amb professionals del sector. És important que comenceu a refredar el vostre gos tan aviat com sigui possible; això pot marcar una gran diferència per sobreviure.

Consells sobre com ajudar un gos amb un cop de calor:

 • Eviteu que facin exercici, allunyeu-los del sol i manteniu-los l’ombra

 • Truqueu a un veterinari per demanar consell

 • Col·loqueu-los en un terra fresc

 • Oferiu-los petites quantitats d’aigua per beure

 • Aboqueu aigua amb cura sobre el cos del gos o espongeu-lo si l’aigua és limitada. Centra’t especialment en el coll, la panxa i l’interior de les cames. L’ideal és continuar fent-ho fins que la seva respiració torni a la normalitat. Assegureu-vos que el gos no inhali aigua mentre intenteu refredar-los.

 • Ventileu-los amb aire fresc o poseu-los en una habitació o en un cotxe amb aire condicionat si és possible. L’impacte de ventilar-los o posar-los en un lloc amb aire condicionat serà més gran si ja estan mullats

 • Abans es pensava que el refredament ràpid d’un gos afectat podria provocar que entressin en xoc. Ara s’està qüestionant aquest consell, així que sempre parleu amb el vostre veterinari que us pot guiar sobre la millor manera d’ajudar el vostre gos

Com prevenir el cop de calor en gossos

Si es prenen certes mesures, serà més difícil que el teu gos agafi un cop de calor. A continuació, detallem algunes d’elles.

No deixis mai el teu gos al cotxe

Deixar un gos sol en un cotxe calent pot ser fatal: fins i tot aparcats a l’ombra amb les finestres obertes, els gossos poden sentir-se angoixats i incòmodes, i desenvolupar un cop de calor molt ràpidament. Assegureu-vos de tenir sempre un pla, perquè el vostre gos no es quedi sol al cotxe o a qualsevol altre espai tancat.

Així mateix, heu d’evitar viatjar al cotxe amb el vostre gos en un dia de calor. Si necessiteu viatjar, assegureu-vos que feu servir cobertes d’ombra a les finestres, perquè no tinguin el sol directe durant el viatge. Si és possible, refresqueu el cotxe i poseu l’aire condicionat encès abans de posar-hi el vostre gos. Eviteu viatjar a les hores més caloroses del dia i considereu viatjar quan hi hagi menys trànsit, per no quedar-vos atrapats durant llargs períodes de temps. Assegureu-vos també que el vostre gos tingui accés a aigua durant tot el viatge.

Mantenir el teu gos en forma i bona salut

Aquest és un dels punts més important per prevenir un cop de calor en gossos. És rellevant ajudar-lo a mantenir-se el més en forma i saludable possible durant tot l’any, sigui com sigui per a ells. Durant el clima més càlid, és especialment crucial ajudar-los a mantenir un pes saludable. És probable que sigui menys actiu quan fa calor, així que pot ser una bona idea ajustar la quantitat de menjar que li doneu per reflectir l’energia que consumeix. És una gran oportunitat per practicar trucs bàsics i entrenament a l’interior on és més fresc per ajudar a mantenir actiu el cervell del vostre gos.

Recomanem que parleu amb el vostre veterinari si us preocupa el pes del vostre gos. O si voleu consells sobre com ajudar-lo de manera segura a perdre pes.

Atenció en deixar-los nedar

Pot ser temptador animar al vostre gos a nedar, sobretot quan el clima és més càlid. Tingueu en compte que alguns llocs poden ser insegurs i poden tenir corrents fortes perillosos, o algues i bacteris que podrien emmalaltir-lo. En lloc d’això, intenteu trobar rierols nets i poc profunds que el gos pugui remar breument per refrescar-se. Assegureu-vos que els hi proporcioneu aigua neta i continueu amb la vostra caminada a les hores més fresques del dia.

Assegura la teva mascota

A Assegur també tenim assegurança per a mascotes. Oferim serveis que inclouen el reemborsament del 80% de les despeses en el cas que hagis d’acudir a un veterinari a conseqüència d’algun accident o malaltia, com és el cas del cop de calor en gossos.

També oferim altres cobertures opcionals com la indemnització en cas de la mort de l’animal. Contacta amb nosaltres per explicar-nos el teu cas, i contracta una assegurança per al teu gos ara mateix!

Otros artículos que te pueden interesar