Skip to content

Els electrodomèstics indispensables que has de tenir a casa

Els electrodomèstics indispensables que has de tenir a casa

Els electrodomèstics de casa passen sense pena ni glòria en el dia a dia. I, francament, no els hi donem el valor que realment aporten a la llar. Tenen prestacions que ens fan la vida molt senzilla i fàcil, i això no té preu. No està pagat amb diners tenir la roba rentada, no passar calor a l’estiu, ni fred a l’hivern. Gaudir d’una infusió o d’un cafè al matí. T’imagines com seria la vida sense aquests petits plaers? Doncs tot això li ho deus al gran miracle de tenir electrodomèstics que converteixen la teva llar en un lloc al qual sempre vols tornar.

Electrodomèstics de casa sense els que no pots viure

I és que aquests aparells estan dintre del nostre imaginari col·lectiu. I, per això entre d’altres raons, estan tan interioritzats a la nostra idea de la vida en casa. Si a causa d’una avaria un d’aquests aparells falla, sembla que s’acaba el món. Descriure la incomoditat només és possible si t’has trobat en una tessitura que t’obligui a prescindir d’ells per un dia o per una setmana. La rutina es trastoca, i només tens ganes de què tot torni a la normalitat. I tot pels petits electrodomèstics. Qui t’ho diria!

Fins aquí, segurament, no hi haurà massa diferències de criteri. Tanmateix, el que és realment complicat és decidir quins d’aquests electrodomèstics són necessaris a casa. Per sort, hi ha una varietat i diversitat d’electrodomèstics de casa que, de vegades, fa difícil fer una selecció d’allò que realment val la pena. Per això, aquest contingut t’ajudarà a poder valorar en la seva justa mesura les qualitats dels electrodomèstics que es mereixen un lloc a casa teva. És a dir, aquells sense els quals no podries viure.

Respecte als electrodomèstics de casa has de saber que, tot i que prescindir d’ells, és possible però no fàcil. Hi ha alguns que són indispensables per millorar la qualitat de vida. Com seria la teva existència sense la rentadora o la nevera? Ho imagines? Nosaltres tampoc.

Quins són els electrodomèstics de casa imprescindibles?

Obrim aquesta selecció amb la rentadora, i a tenir en compte incorporar l’eixugadora. Rentar i eixugar la roba és un bàsic. No necessites sortir de casa per tenir la roba neta. Ni tampoc emprar una bona estona rentant a mà tota la roba. D’altra banda, l’eixugadora és el complement ideal. I no pensis només en els dies de pluja, valora el temps que t’estalvies sense haver d’estendre la roba. Aquests dos electrodomèstics són essencials per estalviar-te temps.

I de la rentadora i l’eixugadora passem a un altre electrodomèstic que és absolutament necessari per viure amb comoditat en una casa: la nevera. De la rentadora o l’eixugadora pots prescindir, però no de la nevera, tant se val que sigui petita o gran. En general, aquest electrodomèstic et permet conservar els aliments en un estat tan bo que et permet allargar la seva vida. Si tens verdura, per exemple, una bona refrigeració ajuda al fet que puguis consumir-la més endavant igual de fresca. I, naturalment, el congelador t’ajuda a conservar els aliments durant més temps.

El centre de planxament tampoc pot faltar en aquesta selecció. Si vols anar fet un pinzell en el dia a dia, has de tenir una planxa moderna o comptar amb un centre de planxament. O bé, tenir una planxa vertical. Aquest electrodomèstic t’ajuda cada dia a tenir cura de la teva imatge i mantenir la roba de casa en perfectes condicions. Per exemple, la roba de llit o les cortines.

La cuina és el temple dels electrodomèstics de casa

En aquest espai tan particular de la casa no pot faltar la vitroceràmica, el forn i el microones. El forn et permetrà preparar una alimentació saludable: verdures, peixos, carns… Un forn que compti amb una bona capacitat i que sigui d’acer inoxidable de primera qualitat és ideal. Això sí, ha de ser d’auto rentat. En cas contrari, et passaràs mitja vida per mantenir-lo en perfecte estat. I recorda que al forn també pots preparar dolços per les festes, o pastissos. És una autèntica joia que no pot quedar-se fora d’aquesta selecció d’electrodomèstics de casa.

La vitroceràmica és un altre dels electrodomèstics bàsics a casa. Et permetrà cuinar tota mena de plats. A l’hora de triar-la, has de tenir en compte allò que més et convé per les teves necessitats. Així, pensa-ho abans de comprar-la: has d’avaluar la mida de la teva casa i, en especial, de la teva cuina. I també, quantes persones conviviu plegades. Si t’estimes una opció més discreta, pots comptar amb una cuina amb gas butà, però mai serà el mateix que una vitroceràmica.

Tecnologia a la cuina

I el complement ideal pel forn i la vitroceràmica és el microones. Com saps és molt pràctic. No només et servirà per escalfar o descongelar aliments. També és útil per preparar receptes de cuina que estan per xuplar-se els dits. A més, si s’espatlla el forn, és una alternativa molt interessant. El microones és en si un gran avantatge s perquè en escalfar la llet al matí evitaràs haver de rentar els gots. O, si tens pressa, podràs escalfar el menjar en molt poc temps. Així, aquest electrodomèstic es converteix en un dels imprescindibles.

Per últim, a la cuina no pot faltar una cafetera. Certament, no és indispensable, però és considerada un bàsic pels amants del cafè. Si et compres una cafetera intel·ligent, podràs programar-la per tenir el cafè llest a primera hora del matí. La nostra recomanació és tenir una cafetera d’èmbol, que et permetrà preparar tant cafè com infusions.

Gaudir de les comoditats a la llar

Un cop cobertes les necessitats bàsiques com rentar la roba i el menjar, en aquesta tria d’electrodomèstics també contemplem altres aparells que fan que la vida sigui més agradable. Per exemple, la televisió o l’aire condicionat. Si bé és cert que moltes persones no consideren la televisió com un element de primera necessitat, contribueix a l’enteniment de tota la família i ajuda al fet que el temps d’oci a casa sigui més agradable.

Temps d’esplai a casa

En el mateix cas s’hauria d’incloure l’ordinador. En l’actualitat no és possible imaginar una llar sense connexió a Internet. Tanmateix, amb l’ordinador i la televisió s’ha de fer un ús responsable tant per grans com per menuts. S’ha de moderar el temps d’ús, i en el cas de tenir nens petits, fer ús del control parental que alguns d’aquests electrodomèstics ofereixen en les seves configuracions. D’igual manera que ocorre amb els electrodomèstics més funcionals, has d’adquirir aquells que realment s’adapten a les teves necessitats.

D’altra banda, la climatització a una llar és bàsica. Si a l’estiu es fa necessari tenir aire condicionat, a l’hivern la calefacció és molt necessària. Els elements de climatització són interessants per mantenir la temperatura de la llar en el seu estat ideal, tant en el nivell de calidesa com de frescor. Entre els principals elements de climatització hauràs de triar entre l’aire condicionat, els radiadors elèctrics o els ventiladors. O qualsevol altra alternativa que s’adapti a les teves necessitats.

Per tenir cura de les superfícies

I per finalitzar aquesta selecció d’electrodomèstics de casa, s’ha d’incloure l’aspiradora, per tenir sempre netes totes les superfícies. L’aspiradora o els robots per agranar són claus per a la neteja de la llar. Pots triar diversos models d’aspiradora, com la clàssica, o un robot intel·ligent que et permetrà fins i tot programar l’horari per escombrar el terra.

Viure sense preocupacions

Fes una anàlisi d’allò que realment és útil i funcional a casa teva, i després només has de gaudir gràcies al teu bon criteri i la teva decisió. Mentre això ocorre, et recomanem que coneguis les assegurances de llar d’Assegur. Serà la millor decisió de la teva vida, perquè a més d’estar tranquil gaudiràs de tot el que t’envolta al millor lloc del món: casa teva. Per més informació visita la nostra pàgina web.

Otros artículos que te pueden interesar