Skip to content

Consells per protegir la pell de la neu i el sol

Consells per protegir la pell de la neu i el sol

Protegir la pell és una de les qüestions que hem de tenir ben presents quan planifiquem una sortida a la muntanya, una escapada a la neu o un dia d’esquí. El sol i la neu a les pistes poden beneficiar-te molt, si portes protecció. Però també poden representar un risc per la pell si no et cuides. Així, quan pugis a esquiar o a la muntanya comença a preparar-te abans, amb aquests consells.

En aquest interessant post t’expliquem com tenir cura de la pell si vens uns dies a la neu, aquesta temporada. Trobaràs tot allò que necessites saber per protegir la pell del sol i el clima de muntanya: abans d’anar i també durant la teva estada.

La primera cosa que farem serà abordar quelcom clau a l’hora de protegir la pell del sol, en general: quin tipus de pell tens?

Per protegir la pell del sol i la neu, has de saber de quin tipus és la teva

Efectivament, totes les expertes i experts en dermatologia i cosmètica coincideixen: per decidir aplicar uns productes de protecció adequats, és important conèixer quin tipus de pell tens. En aquest sentit, et deixem aquest enllaç que t’ajudarà a descobrir com és la teva dermis.

Començar a protegir la pell abans de la teva escapada a la neu

Si prepares la teva pell uns dies abans de marxar, aconseguiràs que estigui més forta, hidratada i en condicions perfectes. Cal que consumeixis aliments que ajudin a hidratar-la, i també cal protegir-la des de fora.

Aliments que t’ajuden a hidratar i protegir la pell des de dins

Ens agrada recordar-te (encara que ja ho sabràs) que el tabac i l’alcohol no són una bona idea mai; en aquest cas concret, podem confirmar-te que resten salut a la pell, directament. Destrueixen el col·lagen de la pell i la deshidraten.

Aquest són alguns dels aliments que poden protegir la teva pell del sol en general i del clima de muntanya:

  • Fruites riques en Vitamina C i antioxidants com maduixes, taronges o nabius.
  • Hortalisses com l’api la pastanaga o el cogombre, que aporten potassi i potencien la melanina.
  • Verdures fresques, com són l’enciam, ric en la Vitamina E, la vitamina de la joventut.

La hidratació també és bàsica per protegir la pell

Un concepte tan simple, com cert: l’aigua és salut. Si vols protegir la pell de l’exposició al sol, la neu i les baixes temperatures, enforteix-la. En aquest sentit, la nostra recomanació és beure aigua. Infusions i sucs naturals (sobretot si inclouen vegetals frescos), també. Tanmateix, no hi ha res al món més saludable i beneficiós que proveir el teu organisme de l’aigua suficient.

Pren com a referència una fórmula creada pel Doctor Batmanghelidj, al seu llibre Els molts plors del teu cos per l’aigua: has de dividir el teu pes en quilograms pel nombre set, i el resultat són vasos d’aigua per cada jornada.

Amb aquestes mesures la teva pell s’enfortirà, s’oxigenarà i la seva protecció natural serà molt més alta.

Prepara la teva pell amb aquest tractament

Pot ser molt interessant (i gratificant) demanar cita al teu centre de bellesa per fer-te un tractament específic. Les seves professionals posaran a punt el teu rostre per una bona estada a la muntanya. No obstant això, ho pots fer a casa; necessites els productes adequats i una bona rutina. T’ho expliquem a continuació amb tots els detalls.

Primer, neteja la pell

Pren unes hores de temps lliure per dedicar-li a aquest tractament amb resultats sorprenents. La nostra recomanació és que el facis uns dies abans de marxar, per precaució de no irritar la pell. Evita fer el tractament un dia, i al següent pujar a la neu i prendre el sol.

Així, en primer lloc, neteja la teva pell amb llet desmaquillant i tònic, o bé el producte que usis habitualment. En aquest cas no apliquis els sèrums, les cremes hidratants o nutritives que et poses sempre, sinó que deixis la pell neta per aplicar un tractament exfoliant.

Després, aplica un exfoliant

Aplica’t un producte exfoliant adient a la teva dermis, seguint les instruccions del prospecte. Els principis actius dels exfoliants tenen molts beneficis, ja que netegen en profunditat la teva pell: l’alliberen de restes de brutícia i eliminen les cèl·lules mortes. El resultat és un rostre més lluminós, suau i rejovenit.

A continuació, una mascareta hidratant

La mascareta hidratant també ha de ser l’adequada pel teu tipus de pell. Ara és un moment més que ideal perquè els productes siguin molt més eficaços, gràcies a la feina de l’exfoliant que ha netejat i oxigenat la pell. Pren un temps de repòs i allarga una mica el temps d’actuació d’aquest producte. Després, segueix les instruccions per retirar-la.

Un moment excel·lent per a la crema nutritiva i els sèrums

Podràs comprovar que la teva pell és neta, hidratada i que els productes que apliques s’absorbeixen molt més. D’altra banda, és normal que trobis que el rostre ha quedat una mica vermell; és l’efecte, lleugerament abrasiu, de l’exfoliant. Tanmateix, l’endemà haurà desaparegut i notaràs un bon canvi en el teu aspecte.

Durant aquestes vint-i-quatre hores mira de no posar-te maquillatge, però sí que has de protegir el teu rostre del sol. Descobriràs proteccions solar ben naturals per a la resta de l’any, que també et serviran. Duran aquest dia, molta precaució amb el sol.

Ara que ja tens la pell perfecta, et comentem com cuidar-la durant l’escapada.

Protegir la dermis durant l’estada a la neu o a les muntanyes

Tant si vas a les pistes a esquiar, com si la teva sortida és per gaudir de la muntanya recorda: has de protegir-te dels raigs de sol i del reflex de la seva llum sobre la neu i no oblidar-ho cap dia.

Productes amb factor de protecció solar alt

Durant aquests dies aplica’t una capa de la crema de protecció solar adequada per a tu. Fes-ho d’ençà que et llevis i després posa-la dins de la motxilla quan pugis a pistes o caminis per la muntanya; més tard et farà falta.

També et recomanem que et posis la crema protectora molt acuradament. Si et deixes una part de la pell sense protecció, el resultat serà un bronzejat irregular i poc atractiu. A banda d’això, podries cremar-te per les zones on no hi ha protecció… Tindries una experiència francament negativa i perillosa.

A les mans, al coll i a les orelles, més crema protectora

Aquesta primera aplicació abans de sortir, ha d’incloure l’escot, les mans i les orelles. Molt probablement aquestes zones del cos les portaràs tapades, però si a les pistes fa un bon sol, és probable que et destapis una mica. La segona aplicació de crema la pots fer al cap de dues hores o tres, com a molt.

Si no hi ha sol, t’has de protegir igual

Així és, la llum arriba igualment a la terra i si no tens aquesta precaució, pots cremar-te igualment. Cal, doncs, que no abaixis la guàrdia i que prenguis les mateixes mesures de protecció.

Reforça les zones més exposades, amb una crema específica

En un dia de muntanya amb neu i sol, les parts més exposades han de protegir-se més. En aquest sentit, pots optar per productes específics que et permetin tapar el nas o les galtes.

Important: tampoc oblidis la teva vista

Certament, és molt necessari que facis servir unes bones ulleres, específiques i homologades per a la neu. Porta-les sempre posades, donat que la llum del sol intens, es potencia fins a un 80% per l’efecte de la neu… Bé, si és un moment puntual per fer-te unes fotos amb els amics o la parella, pots treure-les. Ara bé, cal ser prudent, ja que durant la jornada potser no t’adones, però el sol i la llum van incidint en la teva vista i pot lesionar-la. Per tant, anar sense ulleres de sol, només un moment.

Aquestes ulleres les pots comprar als establiments especialitzats. Et recomanem que les triïs polaritzades i sense gaires obertures laterals.

Des d’Assegur volem animar-te a visitar les nostres pistes d’esquí i el principat. A casa nostra trobaràs el que necessitis per passar-ho bé a la neu i protegir la pell del sol.

Otros artículos que te pueden interesar