Skip to content

Assegurances de salut per a joves | Perquè és important plantejar-se el futur

Assegurances de salut per a joves | Perquè és important plantejar-se el futur

Hi ha molta gent jove que pensa que encara no és necessari contractar una assegurança de salut, i que ja s’informaran sobre les diferents opcions disponibles més endavant, quan siguin més grans. Tot i això, les assegurances de salut estan pensades per beneficiar a persones de totes les edats i, malgrat que molta gent jove no sol necessitar fer-ne ús de manera gaire habitual, són molts els beneficis de contractar aquest servei. Avui te’ls expliquem. Comentarem, també, per què les assegurances per a joves són fonamentals, i què cal tenir en compte abans de contractar-ne una.

Quins són els beneficis de les assegurances de salut?

Contractar una assegurança de salut ofereix molts avantatges a gent de totes les edats. És per això que cada vegada són més les persones que es plantegen contractar aquest tipus de servei. De fet, la pandèmia ha augmentat l’interès de la gent jove en les assegurances de salut. Una assegurança mèdica ofereix diferents tipus de cobertures, en funció de les necessitats i preferències de cadascú.
El primer avantatge que suposa tenir una assegurança de salut és la possibilitat d’escollir centre de salut i metges de diferents especialitats; tenir una assegurança de salut suposa poder escollir metge o metgessa d’entre un ampli quadre d’especialistes. Per tant, ens permet poder escollir el centre de salut per a les nostres revisions mèdiques que ens resulti més convenient per horaris i situació geogràfica.
Una assegurança de salut també et permet reduir el temps d’espera en el moment de sol·licitar cita mèdica, o en cas d’haver-te de fer alguna prova de diagnòstic. A més, el fet de poder escollir entre diversos metges, suposa una major comoditat i flexibilitat pel que fa a horaris. Per altra banda, també facilita el procés de sol·licitar cita amb un professional d’una especialització concreta; no és necessari demanar una primera visita amb un doctor de medicina general. Un altre benefici important de contractar una assegurança de salut és que els pacients tenen accés a tractaments i equipaments mèdics molt innovadors. En el cas de les hospitalitzacions, aquestes solen ser més còmodes, ja que se sol oferir al pacient una habitació individual.
També cal destacar que les assegurances de salut són un servei que es pot adaptar en funció de les necessitats i preferències de cada persona. Dit d’altra manera, cada persona pot escollir quina cobertura prefereix depenent dels serveis inclosos, el preu, les condicions, i altres aspectes.

Importància de les assegurances per a joves

Ara que ja sabem quins són els principals avantatges de tenir una assegurança de salut, cal remarcar que es tracta d’un servei per a gent de totes les edats. Les assegurances per a joves, a més d’oferir tots aquests beneficis que acabem de comentar, també n’ofereixen molts altres, tant a curt com a llarg termini. Te’ls expliquem a continuació.

Una assegurança de salut cobreix possibles lesions

En general, el dia a dia de la gent jove és molt més actiu que el de la gent gran. Quan som joves, ens encanta fer plans en tot moment; fer excursions i viatges amb els amics, practicar esport, quelcom que suposa moltíssims beneficis psicològics i avantatges per a la nostra salut física, i molts altres tipus d’activitats. Tot això és molt beneficiós, però cal ser conscient que dur un estil de vida tan actiu també comporta cert risc de patir lesions o accidents. Un dels motius pels quals les assegurances per a joves són tan importants, és que ens cobreixen contra aquestes possibles lesions o accidents, ja que ens donen accés, tal com hem comentat, a un quadre molt ampli d’especialistes; també ens ofereixen flexibilitat en el moment de sol·licitar cita, l’opció d’escollir el centre mèdic que preferim i, per descomptat, accés a serveis mèdics d’urgència.

 

El preu és econòmic

Moltes persones, en el moment d’informar-se sobre les condicions i els serveis inclosos en les assegurances per a joves, es fixen, en primer lloc, en el preu d’aquest servei. Cal destacar que el preu de contractar una assegurança de salut quan tenim, per exemple, 20 o 25 anys, és molt més econòmic que quan tenim, per exemple, 45 o 50 anys. Per què? A mesura que ens anem fent grans, existeix més possibilitat que apareguin diferents tipus de problemes de salut. Això fa que, com més grans som, més alt és el preu d’una assegurança mèdica. Per tant, entre els molts avantatges de les assegurances per a joves, cal destacar que es tracta d’un tipus de servei amb un preu assequible. A més, no t’oblidis que sempre podràs escollir entre diverses opcions amb diferents preus, en funció dels serveis que vulguis que estiguin inclosos.

 

Ofereix tranquil·litat

Aquest no només és un benefici de les assegurances per a joves, sinó per a tothom, independentment de l’edat. Contractar una assegurança mèdica ens ofereix la tranquil·litat de saber que, en cas de necessitar-ho, tindrem accés a diferents tipus de serveis mèdics sense haver-nos de preocupar del cost d’aquests. Per exemple, si tens una assegurança de salut i et lesiones practicant el teu esport preferit, podràs acudir al centre mèdic d’urgències més proper; o, en cas de patir una apendicitis, no t’hauràs de preocupar del cost de l’hospitalització. A més, tal com hem comentat, tindràs molta flexibilitat en el moment de sol·licitar cita amb metges de diverses especialitats per tal de realitzar revisions preventives; podràs demanar hora amb metges de diferents centres; i tindràs accés a la realització de proves de diagnòstic de diferents tipus.

 

El període de carència

Això és quelcom que tothom hauria de considerar en el moment de contractar una assegurança de salut. El període de carència és aquell durant el qual no pots fer ús de certs serveis mèdics inclosos en la teva assegurança, fins que hagi passat un cert temps des de la contractació del servei. Dit d’altra manera, el període de carència és un temps que has d’esperar, un cop contractada una assegurança, fins a poder tenir accés i fer ús de tots els serveis mèdics inclosos en l’assegurança en qüestió. En el cas de la gent jove, és poc probable que es doni un cas en què necessitin fer ús dels serveis de l’assegurança durant aquest període de carència. A més, un altre avantatge de contractar assegurances per a joves, és que un cop siguis més gran, no t’hauràs de preocupar per aquest període de carència; ja tindràs la teva assegurança contractada des de temps enrere.

 

Què cal tenir en compte abans de contractar una assegurança de salut?

Són varis els aspectes que cal tenir en compte abans de contractar una assegurança de salut. Està clar que el primer que hem de fer és comparar les diferents opcions disponibles, per veure quina s’adapta més a les nostres necessitats. Existeixen opcions en què estan incloses les revisions, analítiques i altres tipus de proves, així com altres serveis; altres, en canvi són amb copagament. Això vol dir que tenen una quota mensual més baixa, però les diferents consultes mèdiques tenen un cost addicional. Aquest pot variar en funció de cada assegurança o del tipus de consulta mèdica, servei o especialitat.
Per altra banda, cal consultar quins tipus de proves diagnòstiques cobreixen; si inclouen hospitalització o no, i els diferents tipus de serveis addicionals que es poden contractar. Un exemple és la cobertura de diferents serveis de salut dental. També cal consultar les condicions, com per exemple, el període de carència; les possibles limitacions, com per exemple, si hi ha algun límit de consultes pel que fa a alguna especialitat; els diferents tipus de serveis que s’ofereixen, així com els centres de salut als quals podràs acudir; i possibles exclusions, és a dir, si existeix algun servei o tractament, per exemple, que no estigui inclòs al preu de l’assegurança. Un altre aspecte a tenir en compte és la cobertura geogràfica; dit d’altra manera, cal que t’informis sobre si l’assegurança de salut que vols contractar et cobreix únicament al teu país, o si et cobreix també durant els viatges a l’estranger.
A Assegur coneixem la importància de comptar amb una assegurança de salut des de joves, perquè sabem que és important plantejar-se el futur. És per això que posem a disposició teva una gran varietat d’opcions, per tal que puguis escollir la més apropiada per a les teves necessitats.

Otros artículos que te pueden interesar