Skip to content

5 tipus de bicicletes de muntanya segons els teus interessos | Andorra sobre rodes

5 tipus de bicicletes de muntanya segons els teus interessos | Andorra sobre rodes

Quants tipus de bicicletes de muntanya hi ha? Com triar la més adient pels teus interessos? Amb aquest post volem explicar-te les principals diferències entre les més utilitzades. Després de llegir-nos, segur que encertes en comprar la teva bici.

Efectivament, els cinc tipus de bicicletes de muntanya que t’expliquem tot seguit, et serviran de referència a l’hora de triar la millor mountain bike.

Bicicleta trail o all mountain

De tots els tipus de bicicletes de muntanya, aquesta seria la que pot oferir-te unes prestacions més genèriques. Amb ella podràs recórrer itineraris amb desnivells d’una inclinació moderada. Està pensada per realitzar tota mena de rutes sense cap especialització tècnica o esportiva. Aquesta seria una excel·lent opció si estàs pensant a iniciar-te. Si encara l’has de comprar, et recomanem una suspensió doble d’uns 140 mil·límetres de recorregut. Consulta aquest enllaç per tenir clar quina talla necessites.

Les Fat Bike

Són bicicletes que tenen una tracció molt més bona sobre la neu i també sobre la sorra. És per això que és un del tipus de bicicletes que funcionarà perfectament per visitar indrets a casa nostra, Andorra. Veuràs, si decideixes provar-la, que té unes cobertes força més amples que les altres MTB; poden arribar fins a les cinc polsades. Aquesta característica és, precisament, la que aconsegueix unes prestacions de rodatge sobre neu, extraordinàries. Les Fat són bicicletes que solen tenir una suspensió més rígida que la resta.

Bicicletes de marató

Si ja ets una persona iniciada en l’esport de les llargues distàncies en bici, aquesta opció et pot interessar. Es tracta d’una mountain bike amb estructura de fibra de carboni i components més sofisticats. El canvi de velocitat i la resta d’accessoris també els pots triar amb l’objectiu primer: justament, donar-li lleugeresa i qualitat, per guanyar velocitat. Són ideals per esportistes i participants en les maratons o recorreguts per etapes.

Bicicleta Cross Country

També la pots trobar amb el nom de rally o XC i està pensada per la competició. Així que si ets amant de les carreres d’elit, aquests tipus de bicicletes de muntanya són les que hauries de plantejar-te. Amb suspensions molt curtes i components extremadament lleugers, estan preparades per córrer a gran velocitat; són les mountain que fan servir a les Copes del Món o les Olimpíades.

Bikes Down Hill

Aquestes són les anomenades bicicletes de descens extrem, perquè practicar aquesta modalitat de MTB implica rodar per rutes inaccessibles i baixades molt pronunciades. És necessari que tinguis una preparació i una tècnica esportiva de nivell avançat. Amb aquestes bicis, els joves esportistes realitzen baixades de muntanya de vertigen i no exemptes de risc.

Des d’Assegur, estem al teu costat perquè practiquis el ciclisme de muntanya amb total seguretat i protecció. Contacta ara.