Skip to content

10 beneficis de marxar de vacances al setembre

10 beneficis de marxar de vacances al setembre

Anar de vacances al setembre pot ser una molt bona opció per diversos motius. Setembre és el mes que la majoria de gent torna a la rutina: tornen de les seves vacances, comencen a treballar de nou i, en el cas de les famílies amb nens, a poc a poc comencen a preparar el material escolar per quan tornin a començar les classes. Però no totes les empreses tanquen el mes d’agost, i hi ha gent que prefereix anar de vacances el mes de setembre, quelcom que suposa molts avantatges.

 

Es tracta d’una època en què fa bon temps (però no fa tanta calor com al juliol o a l’agost), els preus són més econòmics que durant altres mesos de l’estiu. També hi ha menys gent, i existeixen un munt de possibilitats de llocs on anar, activitats per fer i plans per organitzar, ja sigui sol, amb els amics, amb la parella o en família. A continuació t’expliquem els principals beneficis d’anar de vacances al final de l’estiu.

 

1. Els preus són més econòmics

Està clar que un dels principals avantatges d’anar de vacances el mes de setembre és que els preus solen ser molt més econòmics, tant pel que fa a bitllets d’avió o de tren, com pel que fa a l’allotjament. En finalitzar la temporada alta, els preus baixen, la qual cosa permet viatjar a un preu molt més assequible que si el viatge s’hagués realitzat el mes d’agost. A més, la majoria de gent que fa viatges o escapades el mes d’agost sol reservar el transport i l’allotjament amb bastant temps d’antelació, per tal de trobar els millors preus. Al setembre, en canvi, és més fàcil trobar ofertes econòmiques d’última hora.

 

2. Hi ha menys gent

La majoria de gent sol preferir agafar les vacances durant els mesos de juliol o agost, ja que algunes empreses tanquen, no hi ha escola i són mesos ideals per anar a la platja. Per això, quan arriba setembre, la majoria de gent torna a la rutina, i això vol dir que es redueix el nombre de turistes en aquells llocs més populars i més visitats. Anar de vacances al setembre, per tant, és ideal perquè desapareixen les massificacions als diversos punts d’interès, hi ha menys gent al transport públic, les platges no estan tan plenes i és possible fer turisme més tranquil·lament.

 

3. Fa bon temps, però no fa massa calor

El temps i les temperatures també són importants beneficis d’anar de vacances durant el mes de setembre, en comptes de durant la temporada alta. Les altes temperatures d’alguns dels llocs més visitats durant el mes d’agost poden resultar, a vegades, incòmodes. Tot i que la calor és ideal per anar a la platja, quan les temperatures són tan altes no sempre ve de gust fer turisme, anar a dinar a l’aire lliure, visitar monuments o passejar pels carrers d’un bonic poble o ciutat de la costa. Durant el mes de setembre, en canvi, les temperatures segueixen sent prou bones per anar a la platja, però, al no ser tan altes, fan que sigui més agradable fer turisme i visitar els llocs més emblemàtics d’una ciutat.

 

4. Més tranquil·litat als restaurants i comerços

Tal com hem comentat, durant el mes de setembre hi sol haver menys gent que va de vacances i, per tant, als destins més coneguts i populars hi sol haver menys turistes. A més de poder visitar els diferents punts d’interès turístic amb més calma, també hi sol haver menys gent als restaurants, comerços i altres punts d’interès. Generalment, això permet als treballadors de restaurants, bars, botigues, recepcions d’hotels i recepcions d’oficines de lloguer de cotxe, entre d’altres, oferir un servei més personalitzat; en haver-hi menys gent, poden dedicar més estona a atendre a cada un dels clients.

 

5. És possible planejar el viatge amb menys (o més!) antelació

Com que durant el mes de setembre els preus del transport i de l’allotjament tendeixen a ser molt més econòmics, no hauràs de planificar les teves vacances amb tanta antelació com si les fessis durant el mes de juliol o agost. Un dels inconvenients d’anar de vacances el mes d’agost és que els bitllets d’avió o de tren i els allotjaments tendeixen o a esgotar-se amb facilitat, o a augmentar el preu. Anar de vacances al setembre, però, et permet planificar-ho tot amb menys temps d’antelació.

Per altra banda, si t’agrada planificar els viatges amb molt de temps per evitar qualsevol mena d’inconvenient, el fet d’anar de viatge al final de l’estiu et permetrà preparar-ho tot amb molt més temps de marge que si fessis les vacances més aviat.

 

6. Hi ha menys trànsit

Fer vacances al setembre també té molts avantatges per a les persones a qui els agrada viatjar amb cotxe, o que volen fer una escapada a prop de casa. Si optes per anar a visitar algun poble o ciutat amb cotxe, trobaràs molt menys trànsit que si fessis les vacances al juliol o a l’agost, ja que coincidiries amb totes les famílies i grups que o bé marxen de vacances, o bé tornen. El mes de setembre podràs conduir més tranquil·lament i amb menys trànsit, sense haver de fer llargues cues. A més, serà molt més fàcil trobar lloc per aparcar!

 

7. Tindràs més llibertat quan organitzis el viatge

Per altra banda, si decideixes fer les vacances al mes de setembre, tindràs molta més llibertat en el moment d’escollir els diferents llocs on vols anar. Això es deu no només al fet que, tal com hem comentat, hi haurà menys turistes, sinó també a l’augment de disponibilitat pel que fa a diferents tipus de serveis, com per exemple, el lloguer de cotxes. En cas de visitar un lloc on s’organitzi algun esdeveniment concret, també et podria resultar més fàcil trobar entrades. A més, en haver-hi menys demanda, també tindràs més flexibilitat pel que fa a les dates i els destins, i podràs escollir entre una varietat d’opcions més extensa.

 

8. Podràs escollir entre una gran varietat d’allotjaments

Pel que fa a l’allotjament, també tindràs més llibertat per escollir que si viatgessis al juliol o a l’agost. En primer lloc, serà menys probable que un hotel o apartament concret estigui complet; a més, els preus, generalment, són més econòmics durant el mes de setembre que durant la resta de l’estiu, ja que no sol haver-hi tant turisme.

 

9. Sovint és més fàcil escollir vacances a l’agost

En el cas de les empreses i professions en què els treballadors poden escollir quan fer les seves vacances d’estiu, és habitual que molta gent opti per fer-les al juliol o, sobretot, a l’agost. És per aquest motiu que escollir fer les vacances durant el mes de setembre sol ser més fàcil que durant el mes anterior, ja que al setembre la majoria de treballadors se solen tornar a incorporar a la feina, un cop finalitzades les seves vacances.

 

10. Treballar a l’agost té molts avantatges

No ens podem oblidar dels molts avantatges de treballar durant el mes d’agost. Es tracta d’una època en què el dia a dia a moltes oficines sol ser molt tranquil, debut al fet que molta gent està de vacances. Treballar a l’agost ofereix, entre d’altres, els següents beneficis: augmenta la productivitat, et permet organitzar-te com prefereixis, a les grans ciutats hi sol haver menys trànsit i, en el cas d’algunes empreses, els treballadors poden fer horari intensiu i tenen les tardes lliures.

 

Tant si vols fer un viatge sol, amb amics, amb la teva parella o amb la família, anar de vacances el mes de setembre té molts avantatges. Et recordem que, actualment, és important seguir totes les normes i estar pendent de totes les restriccions i actualitzacions pel que fa a la COVID-19. A més, en cas de voler viatjar a l’estranger, cal que estiguis al dia dels requisits i normatives de cada país, per tal de viatjar sempre segur. I, si vols viatjar encara més segur, sense haver-te de preocupar per res, Assegur és aquí per ajudar-te. Entre les nostres assegurances de viatges podràs trobar la que més s’adapti a les teves necessitats i preferències, i podràs gaudir al màxim de les teves vacances.