Skip to content

8 coses imprescindibles que has de ficar a la maleta si marxes de viatge a la neu

8 coses imprescindibles que has de ficar a la maleta si marxes de viatge a la neu

Estàs tot l’any esperant aquest moment. I, per fi, ja pots anar a la neu. Gaudir de la neu és quelcom que només pots fer un cop cada any, doncs la natura mana. I tan sols quan baixen les temperatures i les condicions climatològiques són òptimes, és el moment d’endinsar-te entre les muntanyes. Tindràs l’ocasió de passar un cap de setmana o fer unes minivacances d’hivern abans que arribi l’estiu. El viatge a la neu, segurament, l’hauràs plantejat amb temps; per això has de fer tots els preparatius per un viatge inoblidable.

Ara és el moment decisiu i ho tens a tocar, però segur que ho tens tot? Abans de marxar, és imprescindible que facis una llista dels must. És a dir, d’allò que és necessari i del que gaudiràs molt per la seva utilitat en el context en el qual conviuràs aquests dies. Què tens al cap? Roba d’abric, guants, bufanda… Tot això és molt adequat, però ara et proposarem una sèrie d’articles que faran la teva estada a la neu molt agradable.

Què fer abans de preparar la maleta pel viatge a la neu?

Ara toca anotar tot el que necessitis pel teu dia a dia. És a dir, tot allò sense el qual no pots viure, com ara els teus productes d’higiene personal, medicaments, si en necessites, o aquelles coses que siguin per tu imprescindibles. No obstant, també és el moment de pensar en allò que habitualment posaries a la maleta, però que quan arribes al destí realment mai fas servir. D’aquesta forma no només no aniràs carregat amb objectes que no fan cap paper. Descobriràs, si fas una anàlisi com cal, que al marge de no dur sobrepès has guanyat espai en la maleta per tot allò que sí és útil.

8 imprescindibles que necessites si viatges a la neu

1. Un forfait. És obvi, això no obstant, has de saber que no et pots conformar amb qualsevol. Has de triar en funció de les teves necessitats. Tanmateix, recorda que el preu depèn de l’estació d’esquí, els kilòmetres esquiables, el desnivell de les pistes, els dies esquiaràs, la teva edat i els serveis de les instal·lacions. Així que una bona lògica per triar és també tenir en compte si ets un expert o si estàs en fase d’aprenentatge. La diferència de necessitats és important.

Roba transpirable

2. La roba és imprescindible. Així, la recomanació dels experts és que vagis a esquiar en mode ceba. És el que anomenen sistema de capes. Segons aquest sistema, l’ideal és dur damunt tres capes de roba, i si es tracta de condicions extremes, quatre. La roba ha de ser transpirable, lleugera i no massa grossa. Cerca teixits sintètics perquè t’ajudaran a moure’t a la neu de forma còmoda, i a no cansar-te. En realitat, la funció de la roba que portis és doble: mantenir la calor al cos, i expulsar la humitat. I recorda només dur allò que realment és imprescindible.

No perdre la calor

3. La calor corporal és molt rellevant quan has d’estar uns dies a la neu. El fred estreny, i la millor forma de combatre’l i de mantenir les constants vitals és saber com retenir la calor al cos.Per tant, hauràs de comptar amb gorra, guants i un bon calçat. I és que la calor corporal s’escapa, principalment, pel cap i els peus. Així que fes-te amb una gorra tècnica que sigui transpirable, impermeable, d’assecat ràpid i tallavents. En un dia normal hauràs guanyat fins a un 30% de calor amb aquesta tria. I en un dia de tempesta o vent ho agrairàs molt. Naturalment, no t’oblidis dels guants. Haurien de tenir les mateixes prestacions que la gorra.

Accessoris pels peus

4. Tal com hem dit en el punt anterio, la calor s’escapa pel cap i pels peus. Així que hem de posar atenció al calçat: els peus sempre han d’estar secs. Si et dediques a baixar per les pistes, els peus seran els més afectats. Per això, has de tenir sempre a mà uns mitjons tècnics, transpirables i d’eixugat ràpid. Hi ha uns que tenen un reforç molt bons per tenir cura de les zones més sensibles. El taló i la part de baix dels dits solen ser els més castigats, i aquests reforços són ideals per evitar que patiments posteriors. Recorda, abans de posar-te les botes, que has d’estirar molt bé els mitjons; si no ho fas, el més probable és que acabis tenint una ampolla molt molesta després de passades unes hores.

Compte amb el calçat

5. Seguint en la línia del punt anterior, has de posar èmfasi en triar unes bones botes que et garanteixin comoditat i que escalfin perquè els peus estiguin en les condicions adequades en el teu viatge a la neu. La millor inversió que faràs serà comprar unes botes. Han de tenir un nivell de duresa d’entre 70 i 100. Respecte a la talla, has de triar el mateix número que el de les vambes de fer esport. Els experts diuen que han de quedar ajustades al peu, i que mai han de ser ni massa grans ni massa justetes. Si el peu es mou dintre de la bota pots tenir una lesió. Estira el calcetí, ajusta bé la bota, estreny els ganxos i comprova que no pots doblegar ni els dits del peu, ni alçar el taló. Si és així, has trobat la teva bota ideal.

No sense el teu casc

6. El casc és un altre aliat que no pot faltar a la teva escapada a la neu. Fer servir un casc t’assegura que en, cas de cop o col·lisió, tens almenys,una protecció que et pot alliberar d’un mal major. Recorda que un cop a certa velocitat potser seriós. Per tant, el casc que et compris s’ha d’ajustar molt bé al cap. A la neu, igual que passa a altres llocs, un casc que no està ben ajustat no serveix de res. Pensa que, si hi vas amb nens, hi ha estacions d’esquí que exigeixen el casc.

Protecció solar

7. Les ulleres i la crema solar són, francament, molt importants en el teu viatge a la neu. Així com un labial. Igual que fas quan marxes a la platja a l’estiu, has de fer ara si marxes a la neu. I és que el reflex de la llum del sol pot ser molt més nociu que el de la platja. Has de comprar unes ulleres amb vidres foscos per evitar danys a la vista i protegir els ulls del vent. La crema i el labial són necessaris per tenir protecció i hidratació a la cara i als llavis.

Gaudir sense preocupacions

8. L’assegurança completa per anar de viatge a la neu és un must que no pots deixar de banda. Et permetrà passar uns dies especials i meravellosos sense tenir cap pressió ni cap patiment pel que pot passar. I, a més, els esquiadors habituals saben que els contratemps són un fet en aquests entorns. Hi ha esdeveniments imprevisibles com malalties, un accident a les pistes, necessitar assistència medica en l’estació… O, fins i tot, tenir la necessitat d’ingressar en un hospital per alguna lesió. Compta que també pots ocasionar danys a tercers, o haver de posar una reclamació per la compra d’un producte o servei.  No ho dubtis: l’assegurança és la millor opció.

Vacances segures i magnífiques

Desitgem que el teu viatge a la neu sigui magnífic, i que passis uns dies amb la família o els amics insuperables. Per això, nosaltres volem formar part de la teva aventura. A Assegur posem a la teva disposició una assegurança anomenada Esquí fortfait 24 h per garantir que la teva estada a la neu sigui perfecta. Visita la nostra pàgina web per a més informació, i no dubtis en contactar amb nosaltres. T’esperem!

Otros artículos que te pueden interesar