Skip to content

Quin material necessites per córrer | Els accessoris de running

Quin material necessites per córrer | Els accessoris de running

Els accessoris de running imprescindibles per poder fer un bon entrenament en aquest esport són, bàsicament, aquests: la samarreta i el pantaló per córrer, una dessuadora per dies més freds i un calçat esportiu. Pots completar la teva equipació amb elements com una jaqueta impermeable i altres peces com els mitjons de compressió, ideals per entrenar sota la pluja. T’ho expliquem tot a continuació. Ens acompanyes?

Hi ha una gran diferència entre sortir a córrer amb una bona equipació o entrenar sense els accessoris de runnig indispensables. Pot representar que tinguis una experiència molt gratificant o que, després de la primera carrera ja no vulguis seguir més. Anar ben equipat, t’ajudarà a estimar aquest esport i t’animarà a formar part de la gran comunitat de corredors professionals i amateurs. Nosaltres et proposem dos grans grups d’equipació: La roba i el calçat, per una banda. De l’altre els accessoris de seguretat.

Els accessoris de running: la roba de compressió i les sabatilles esportives

Aquesta disciplina esportiva, com en qualsevol altra, requereix una mínima equipació per tal que tinguis una experiència positiva, tant en els inicis com si ja has corregut molts quilòmetres. No és necessari que sigui el millor equip del món, especialment si estàs començant. Tanmateix, sí que et recomanem algunes peces esportives mínimes.

Si des dels inicis les teves carreres són còmodes i sense lesions, de ben segur que arribaràs a passar-ho molt bé, tot practicant un hàbit saludable: fer esport.

Samarreta de runnig

Recomanem les samarretes que estan confeccionades amb matèries com el polièster o l’elastà en un percentatge molt alt. Aquesta peça de roba de compressió, molt elàstica i ajustable, et permetrà entrenaments molt còmodes. La característica principal és que està dissenyada per exercir una pressió controlada el teu tors.

Per tant et garanteix una seguretat extra en les carreres, aportant a músculs, ossos i tendons més protecció. Amb aquests tipus d’accessoris de running poden evitar-se nombroses lesions com contractures, esquinços, o rampes musculars. A més, el teixit d’aquests accessoris de running compta amb diminutes perforacions, fetes amb làser; això et permetrà una molt bona transpiració del cos, allunyant la humitat de la pell i proporcionant un gran confort en córrer.

Malles, pantalons i leggins per activar la circulació de les cames

En el cas dels pantalons, les malles o bé els leggins per córrer passa el mateix; aquests accessoris de running comprimeixen totes les cames o només una part (dependrà de la llargada de la peça), protegint-te de lesions. D’altra banda, aquesta pressió exercida amb diferents intensitats faciliten la correcta circulació de la sang. En conseqüència, el teu organisme s’oxigenarà més, potenciant-ne el rendiment esportiu. De la mateixa manera que les samarretes, els pantalons de running estan confeccionats per permetre una molt bona gestió de la transpiració: allunya la humitat de la pell mantenint-la seca i evitant refredaments innecessaris.

Dessuadora. Un altre accessori esportiu necessari per anar a córrer

Efectivament, sobretot a casa nostra, Andorra, on les temperatures són força baixes una part important de l’any. Les dessuadores dissenyades per a la carrera són lleugeres, però amb molta capacitat de protegir del fred i del vent. També pots trobar aquestes peces de runnig amb una característica extra: confeccionades amb teixits que impedeixen l’absorció de l’aigua. Això et permet que els teus entrenaments siguin confortables, malgrat el fred o la neu.

Accessoris de running per entrenar sota la pluja o la neu: Jaquetes impermeables

No et quedis a casa tan sols perquè el dia és plujós i fred. Les jaquetes que pots trobar a les botigues especialitzades en roba d’esport són la solució; aquests accessoris de running permeten una carrera sense mullar-se, malgrat la pluja o el mal temps.

Tenen detalls molt semblants a altres complements; les seves característiques passen per ser lleugeres, transpirables i protectores contra la humitat. Els detalls de confecció dels impermeables també estan pensats perquè no hi passi l’aigua o la humitat. A més la distribució d’obertures i plecs faciliten la ventilació del cos sense exposar-lo al mal temps.

Calçat esportiu pensat per a córrer

La tria del calçat adequat té una gran importància i en els entrenaments d’aquest esport, esdevé clau. Et recomanem que t’adrecis a un establiment on siguin uns experts els que t’informin sobre el calçat esportiu adequat. Podran assessorar-te, també, considerant la teva petjada. Descobriràs quines són les característiques que han de tenir les teves sabatilles per córrer.

Tal vegada ja coneixes rutes i corriols per on pots entrenar a casa nostra. Són camins que sovint passen per boscos i pendents que poden estar humits, o amb neu. Si decideixes entrenar-te per aquests circuits naturals, a part de gaudir dels preciosos paisatges andorrans, les sabatilles s’han d’agafar al terreny el màxim possible. Cal, també, que el calçat esportiu que compris, gestioni bé la humitat i la transpiració dels peus.  Que les teves sabatilles s’agafin a la superfície o terreny per on corris i que repel·lint l’aigua, t’ajudarà a evitar relliscades.

Mitjons que activen la circulació

Encara que no ho pugui semblar, no tots els mitjons són ideals per fer-los servir en una carrera. Ha de saber que els peus, especialment en un esport com aquest, suporten una part molt fonamental de l’impacte del moviment i de l’esforç de tot el cos. Això significa que han de romandre molt eixuts i confortables i que han de contribuir a fixar el peu al calçat.

Actualment existeixen mitjons de running que poden regular la transpiració dels peus i que modulen la temperatura. La seva tecnologia de compressió maximitza la circulació de la sang, fent d’aquesta manera, que el cansament sigui menor.

Guants i bufs per córrer durant l’hivern andorrà

No renunciïs a fer els teus entrenaments a l’hivern per culpa del fred, la pluja o una mica de neu. Les baixes temperatures poden quedar-se en anècdota, si la teva equipació és l’adequada i et proporciona l’aïllament i el confort que necessites. Les botigues d’esports a Andorra compten amb una àmplia gamma d’accessoris de running, esquí, excursions i la resta d’esports. Els seus professionals et podran aconsellar sobre quins guants pots dur per córrer. També trobaràs tots els models de bufs i bufandes per fer front a les eventualitats del clima.

Accessoris i complements per entrenar amb seguretat

Ara que ja coneixes tota la roba i el calçat que et farà gaudir dels circuits de runnig, és moment d’incorporar complements per resoldre una eventualitat sobrevinguda.

Aigua o beguda isotònica

Prepara una petita bossa que puguis dur penjada del braç o lligada a la cintura. A dins podràs dur aigua, un element indispensable als entrenaments. No és necessari que sigui una quantitat de líquid gran, però sí que t’aconsellem un mínim de dos-cents mil·lilitres; també seria una molt bona opció preparar dues ampolles petites: una per l’aigua i l’altre per una beguda isotònica.

Protecció per a la pell

Segur que els dies de més sol, faràs servir protecció per la pell i també pels llavis. Aquesta mateixa bossa on has posat les begudes hidratants, serà el lloc perfecte per dur una mica de crema solar i protecció labial. Fica, també, uns mocadors de paper i ja tindràs preparada la protecció necessària.

Documentació

Seria interessant poder portar una identificació i, en aquest sentit et recomanem portar la targeta de la teva assegurança de salut, per exemple. Això permetrà poder conèixer la teva identitat i assistir-te en el cas d’una lesió, accident, etc.

També és imprescindible incloure el teu mòbil, donat és una eina excel·lent per controlar el teu entrenament. A més, sabràs en tot moment l’itinerari i et serà possible fer trucades davant una emergència.

Un consell molt important: fes-te un reconeixement mèdic

Abans sortir a córrer, hi ha quelcom rellevant que has de saber: les carreres impliquen un moviment esportiu d’impacte i també un treball cardiovascular exigent.

Et recomanem fervorosament una visita el teu metge de família per confirmar que la teva salut no corre perill practicant el runnig. Amb unes senzilles proves de medicina esportiva, ja podràs gaudir de les carreres amb

A Assegur, estem al teu costat i t’animem a practicar aquest esport, tot equipant-te amb uns bons accessoris de running. Gaudeix d’aquesta activitat esportiva de manera saludable i segura.

 

Otros artículos que te pueden interesar