Skip to content

Quins són els millors cotxes híbrids del mercat?

Quins són els millors cotxes híbrids del mercat?

Encara tens cotxe de benzina? Si estàs pensat a comprar un vehicle nou o canviar el que tens, hauràs d’anar pensat a conèixer quines són les ofertes del mercat. Una bona opció són els cotxes híbrids. Saps quins són els millors cotxes híbrids del mercat? Gairebé totes les marques d’automòbils tenen algun model electrificat que està a la venda. I les ofertes no paren de sortir perquè aquests vehicles són molt demandats. Està clar que mobilitat sostenible ha arribat per quedar-se entre nosaltres. En aquest sentit, el rol d’aquests cotxes a la societat és important i les primeres firmes automobilístiques tornen cap a l’electrificació dels seus vehicles. I prova de tot això és que la motorització híbrida és la més demandada al sector automobilístic.

En aquesta línia, els departaments de màrqueting de les grans marques aporten per aquests models a l’hora de fabricar els seus cotxes. Tot això fa que el mercat ofereixi grans alternatives en aquest sentit. I els consumidors tenen un ample ventall de possibilitats per triar. Aspecte com les mesures anticontaminació o els cicles de mesurament de consums i emissions, que cada dia són més restrictius, tenen força importància en aquest context. Els fabricants tenen gran cura en aquests aspectes i en la introducció de millores per superar a la competència.

Què són els cotxes híbrids?

Donem resposta a aquesta pregunta per conèixer una mica de tot allò que anem a parlar. Es denomina com a híbrids a aquells vehicles que estan impulsats per dos motors; aquests poden ser de diferent naturalesa. Un motor de combustió interna i un, o fins a dos, de tipus elèctric, tot això dependrà de cada fabricant. Aquest cotxe, a diferència del de benzina, és més net i respectuós amb el medi ambient. Està clar que tot allò que afecta el canvi climàtic i els problemes respiratoris de cada cop més habitants del planeta fa que les marques es replantegin els cotxes que dissenyen i venen.

Aquests cotxes, per combinar motor elèctric amb un altre de combustió interna, redueixen les emissions entre un 25% i un 50% respecte als cotxes convencionals, i el consum també és menor depenent de diversos factors. Entre ells, si el cotxe és endollable o no. Els no endollables estalvien més; això és així perquè els endollables gasten també en consum de llum, cosa que fa que moltes persones vulguin adquirir aquests vehicles. Naturalment, també ajuda que tenen un consum reduït. Està clar que, si tota la càrrega no recau sobre el motor de combustió interna, el consum és menor.

D’altra banda, el motor híbrid és molt eficient. Tal com hem dit abans, el consum és menor i es nota, especialment, a la circulació per ciutat. Aquí és on la motorització elèctrica té més impacte, per la qual cosa l’estalvi és molt més gran. Hi ha moltes formes d’hibridació de motors, així que és important mirar detalladament cadascuna, abans d’adquirir un vehicle, per saber quin serà l’estalvi en combustible.

Aquests són els millors cotxes híbrids del mercat?

Mercedes-Benz C 300

Aquest cotxe, conegut com la berlina alemanya, compta amb versió híbrida endollable. Combina un motor de benzina de 2,0 litres de 204 CV i una unitat elèctrica de 95 kW (129 CV). Té una potència de 313 CV i 550 Nm de parell màxim. I aquest aspecte fa que pugui accelerar de 0 a 100 km/h en 6,1 segons. Té un sostre de velocitat de 245 km/h. La despesa de carburant d’aquest vehicle se situa entre 0,6 i 0,8 litres per cada 100 quilòmetres. I té un avantatge respecte a la competència, i és que ofereix una autonomia elèctrica entre els 98 i els 110 km.  Triga a carregar la bateria uns 30 minuts en una presa de 55 kW.

Toyota Yaris Hybrid

Una de les característiques més destacades d’aquest cotxe és que està equipat amb un sistema de propulsió híbrid, que combina un motor de benzina tricilíndric i dos generadors elèctrics. Aquest sistema fa que pugui produir 116 CV de potència i 141 Nm de parell màxim. A més, el Toyota destaca i es diferencia de la competència perquè incorpora una caixa de canvis automàtica de tipus CVT. També, és capaç d’accelerar de 0 a 100 km/h en 10,5 segons.

Renault Captur E-TECH híbrid endollable

El més important d’aquest vehicle és la caixa de canvis automàtica de quatre velocitats. Pot accelerar de 0 a 100 km/h en 10,1 segons, i té la capacitat d’assolir fins a 173 km/h. No obstant, el Renault també és un vehicle molt interessant, perquè la seva tecnologia híbrida endollable fa que tingui un consum homologat d’1,3 litres per cada 100 km. També té una bateria molt bona. Així, la bateria de 9,8 kWh fa possible que circuli en mode elèctric durant 50 km. I, per aquest motiu, va obtenir la distinció coneguda com a etiqueta ZERO de la Direcció General de Trànsit (DGT). Té un carregador de 3,7 kW de potència, i la bateria es carrega en unes tres hores.

Toyota Corolla híbrid

El Toyota és també un dels millors híbrids del mercat el 2022. Aquest vehicle compta amb un motor benzina 1.8 de 98 CV i un altre elèctric de 53 kW (72). Aquests dos motors li donen un gran impuls al cotxe, i desenvolupen una potència de 122 CV. El cotxe pot accelerar de 0 a 100 km/h en 10,9 segons. El consum també és una de les seves característiques més destacades: només consumeix 4,5 litres cada 100 km.

quins-son-els-millors-cotxes-hibrids-del-mercat-2

Toyota Prius híbrid endollable

Aquest cotxe destaca per la seva tecnologia. La marca, òbviament, està consolidada i és coneguda per les aplicacions tecnològiques que incorpora als seus vehicles: aquest model pot tenir una placa solar en el sostre. De fet, això fa que marqui la diferència clarament de la resta. A més, té una equipació capdavantera perquè el seu sistema de propulsió híbrid és de 122 CV. I per què és tan rellevant aquest aspecte? El sistema de propulsió fa que el vehicle consumeixi entre 1,3 i 1,5 litres per cada 100 km. D’altra banda, la bateria d’ions de liti de 8,8 kWh de capacitat li permet recórrer fins a 45 km en mode zero emissions. I, a més, pot assolir una velocitat de fins a 135 km/h en aquest mode. Finalment, el temps de càrrega de bateria no està gens malament, només triga una mica més de dues hores a completar la càrrega.

Skoda Octavia iV híbrid endollable

I tanquem aquesta selecció amb la joia de la corona de la marca txeca. Aquest model destaca perquè la firma ha fet possible que tinguin cabuda el bloc de benzina 1.4 Turbo de 150 CV de potència i una unitat elèctrica de 85 kW (116 CV). Una unió que ha fet possible que la potència del vehicle sigui extraordinària. Així, el resultat és que el cotxe té una potència total de 204 CV i un parell màxim de 350 Nm. I no només això: el cotxe té incorporada una caixa de canvis de doble embragatge.

Disposa, també, de prestacions molt interessants. Entre elles, aquest vehicle pot arribar de 0 a 100 km/h en 7,7 segons, i la seva tecnologia li permet assolir els 220 km/h de velocitat punta. Aquest cotxe també destaca pel seu baix consum: només 1 litre per cada 100 km. Respecte a la bateria, cal destacar que és d’ions de liti de 13 kWh. Gràcies a aquesta prestació, té una autonomia de 60 km. Finalment, el temps de càrrega és de 3,5 hores.

Confia en nosaltres

Si estàs pensant a adquirir un nou vehicle, no dubtis a conèixer la nostra oferta sobre assegurances de cotxe. Nosaltres ens adaptem a les teves necessitats i t’assessorem perquè comptis amb l’assegurança de cotxe que més s’adapti a les teves necessitats. Recorda que una bona assegurança et dona molta tranquil·litat a l’hora de sortir a la carretera. Et recomanem visitar la nostra pàgina web, i si tens dubtes contactar amb nosaltres.

Otros artículos que te pueden interesar