Skip to content

Accidents amb cotxes de lloguer: com actuar?

Accidents amb cotxes de lloguer: com actuar?

Si ja has llogat un cotxe durant les teves vacances, és probable que tinguis aquesta informació clara. O potser no, perquè de vegades lloguem un vehicle i no pensem en aquest tipus de qüestió fins que l’accident passa. En qualsevol cas, per Assegur els accidents amb cotxes de lloguer són un tema important, i creiem que l’has de conèixer.

I és que si alguna vegada pateixes un accident amb aquest tipus de cotxe, o el vius indirectament, aquesta informació et serà de gran ajuda.

 

Som conscients que a ningú no li agrada pensar-hi, tampoc a nosaltres. Però són coses que passen encara que siguem uns conductors prudents. Per això, t’aconsellem que llegeixis fins al final, ja que trobaràs informació molt útil i vital.

Moment de l’accident: PAS

En el moment de l’accident el més crucial és fer un reconeixement de la situació, sigui amb cotxe de lloguer o no. Comprova quin és el teu estat i el dels teus acompanyants, si viatges acompanyat. Avalua en la mesura que sigui possible la necessitat d’ajuda abans de trucar a urgències.

El més habitual és que es generin situacions de molt estrès, tracta de mantenir la calma per poder actuar d’una manera que et permeti solucionar la situació i evitar més danys.

 

Conèixer el protocol PAS t’ajudarà a saber com actuar en cas d’accident

 

Protegir. Primer convé parar, ubicar-se en una zona segura i senyalitzar la zona de l’accident per evitar mals majors i ser visibles per a la resta de conductors.

Desplaçar el nostre vehicle sempre que sigui possible perquè el trànsit de la zona es vegi el mínim afectat possible.

 

Avisar. Truca a emergències si cal assistència. Fes aquesta trucada amb calma, després d’haver fet repàs a la situació. La informació que necessiten acostuma a ser:

 • A quina carretera ets o sou.
 • A quina alçada ha succeït l’accident.
 • En quin sentit en cas que n’hi hagi més d’un.
 • Si hi ha persones ferides, en quin grau, si hi ha persones inconscients.
 • Tota aquesta informació servirà perquè l’atenció sigui més eficient quan arribin. A més, podran donar-te indicacions perquè puguis assistir en cas de ser necessari.

Socórrer. Després d’una primera avaluació de l’estat de les persones implicades, ajuda a les persones ferides de major gravetat. Aplicar tècniques de primers auxilis és vital en molts casos.

Realitza aquestes accions només si tens coneixements previs i estàs segur que aplicar-les és el més convenient. Si fas maniobres innecessàries o de forma incorrecta, es pot agreujar la situació. En definitiva, si no ho saps, millor no facis res i espera l’assistència sanitària acompanyant les víctimes.

 

Tot això has de practicar-ho una vegada que tinguis assegurada la zona i tu estiguis a l’estat òptim per socórrer-ne un altre. De vegades fer-te l’heroi no és el millor si no estàs en condicions de fer-ho. Podeu posar la vostra vida en perill i la de l’altra persona.

Fet això, pots començar a registrar les dades objectives del que ha passat.

Situació després dels accidents amb cotxes de lloguer

Recollida i registre de dades

En cas d’accident amb un altre vehicle o propietat, quan totes les persones implicades estigueu fora de perill i estigui de camí l’assistència necessària, podeu intercanviar dades. Això cal fer-ho sempre que es pugui i que les persones que han patit l’accident estiguin en bones condicions. Si no és així, seran altres persones les que s’encarreguin.

 

En cas que la situació sí que permeti aquesta recollida d’informació, et recomanem compartir les dades bàsiques: nom, forma de contacte, matrícula. A més, fes fotografies dels danys i del lloc de l’accident i anota dades com el color, la marca, el model dels cotxes, la data i el lloc de l’accident, i les condicions climàtiques que puguin haver-hi influït. Això darrer aplica principalment en cas de pluja, neu o tempesta.

Contacte amb l’empresa de lloguer

Si tens un accident en un cotxe de lloguer, has de contactar amb l’empresa que t’ha llogat el vehicle. Les seves dades de contacte apareixen al contracte que firmes abans del lliurament. És important tenir el contracte accessible, per exemple, a la guantera.

Explica què ha passat amb els detalls que et demanin. Et vindrà bé tenir a mà la informació que hagis registrat anteriorment.

La companyia de lloguer organitzarà la recollida de vehicles, si cal. A més, gestionen les reparacions dels danys que s’hagin ocasionat. I, si fos el cas, et proporcionen un cotxe de substitució. I seran també aquests professionals els qui s’encarreguin de contactar amb les empreses asseguradores dels vehicles afectats.

Cobertures d’assegurances en cas d’accident

En cas de lloguer, és fonamental conèixer el tipus d’assegurança que et cobreix en cas d’accident. El més normal és que les empreses de lloguer incloguin una assegurança bàsica de responsabilitat civil que cobreix el dany a tercers. Com que no cobreix més que això, s’aconsella augmentar les cobertures encara que faci encarir el pressupost. Per què? Per evitar disgustos en cas de tenir un accident greu amb danys considerables.

En el cas de vehicles privats, les companyies d’assegurances com Assegur donen altres opcions:

 • Assegurança a tot risc: en cas d’accident el vehicle queda cobert completament encara que en siguis el responsable. També és total la cobertura per als teus acompanyants i per a tu. L’elecció perfecta per viatjar amb tranquil·litat a la carretera.
 • Assegurança amb franquícia: en aquest cas, la cobertura en cas d’accident arriba fins al límit establert per part del franquiciat.
 • Assegurança a tercers: aquest tipus de cobertura implica que en cas de ser necessàries reparacions, el cost de les mateixes hauran de ser cobertes per tu.

Recomanacions generals en accidents amb cotxes de lloguer

El principal a tenir en compte si has de llogar un vehicle, és que és important que ho facis amb una empresa que t’ofereixi garanties des del primer moment. Però, a més, aquí t’expliquem altres qüestions molt útils per viure l’experiència de conduir amb més seguretat.

 

 1. L’opció més barata pot acabar sent la menys adequada en els casos de patir accidents amb cotxes de lloguer. La cobertura en els casos d’accidents amb cotxes de lloguer és crucial, ja que una baixa cobertura pot suposar despeses majors en cas d’accident.
 2. Revisa bé les condicions del lloguer i, sobretot, de la cobertura de l’assegurança que contractis. La que s’hi inclou per defecte sol ser bàsica. Has d’entendre bé aquest document abans de signar-lo.
 3. Contractar una assegurança a tot risc és la millor opció per viatjar amb la seguretat, ja que en cas necessari tot estarà cobert i en ordre.
 4. Abans de fer servir el cotxe, revisa que estigui tot correcte. Notifica qualsevol dany o desperfecte que detectis. Al contracte se sol especificar que el cotxe està en perfectes condicions; si no és així, no firmis.
 5. Assegura’t que el cotxe conté els aparells necessaris i obligatoris com: armilles reflectores, triangles, cadenes, roda de recanvi, etc.
 6. Comprova el funcionament de llums i revisa els pneumàtics. També els eixugaparabrises i altres elements. Que les condicions de seguretat estiguin garantides.
 7. Informa de qui conduirà el cotxe. Si sereu més d’un, convé cobrir a tots perquè si hi ha un accident i qui condueix no és a la pòlissa, l’empresa pot exigir el pagament dels danys. Incloure un conductor addicional diari et permetrà oblidar-te d’aquest tipus de problema.
 8. Tria l’assegurança que s’adapti millor a tu i sigues previsor. Consulteu els tipus d’assegurança de vehicles i la cobertura que us ofereix.
 9. El teu deure és cuidar el cotxe i conduir segons la llei i amb seguretat. No ho oblidis. Et pot interessar revisar les rutes que faràs per conduir per vies segures i en bon estat. Evita l’excés de velocitat o cometre qualsevol mena d’imprudència.

Volem que sempre que viatges ho facis amb total tranquil·litat. Per això, és important que t’impliquis en cada decisió que prens als teus desplaçaments. La responsabilitat cal mantenir-la sempre, conduint el teu cotxe o un de lloguer. El més habitual és que lloguis un cotxe quan ets de vacances, i pot ser que sigui en un lloc que no coneixes. En aquests casos, més que mai, condueix amb prudència.

Esperem haver-te ajudat amb aquesta informació sobre accidents amb cotxes de lloguer. Hem inclòs informació que sabem que et serà útil en cas de llogar un vehicle, i si et trobes a una situació complicada com aquesta. En qualsevol cas, si et queden dubtes posa’t en contacte amb nosaltres i t’ajudarem a resoldre’ls.

Otros artículos que te pueden interesar