Skip to content

Com afecten els dispositius electrònics al nostre cos i ment

Els dispositius electrònics són, actualment, una eina imprescindible. Tanmateix i com tot a la vida, ordinadors, mòbils i tauletes poden influir negativament en la nostra salut; sobretot si el seu ús esdevé excessiu. T’expliquem com afecten el teu cos i la teva ment.

Efectivament, són molt necessaris, per això que has de conèixer com et poden afectar físicament i també en l’àmbit psicològic.

La utilització de smartphones, ordinadors o tauletes poden afectar el teu cos

Utilitzar algun d’aquests dispositius electrònics massa hores al dia, perjudica la teva esquena, donat que hi ha risc que adoptis una postura no gaire saludable. Tenir una feina on estiguis moltes hores al dia davant d’un ordinador, per exemple, implica un risc de lesions lumbars. Així, l’esquena, en general, és una zona del teu cos que pot quedar més afectada: les cervicals, amb tensions musculars i dolor o tota la columna vertebral que pot patir desviacions.
Altrament hi ha risc que pateixis mals de cap o migranyes, forçant la postura en mirar la pantalla dels dispositius electrònics; aquestes patologies també et poden aparèixer per romandre moltes hores interactuant o  jugant davant d’aquests aparells.
La il·luminació de les pantalles és una altra característica que et pot afectar. Segons l’OMS (Organització Mundial de la Salut) la miopia ha augmentat molt i apareixen malalties com la Síndrome de l’ull sec.

Com afecten els dispositius electrònics a la teva ment

Una de les afectacions és l’insomni perquè els continguts exciten la teva ment i després és difícil agafar el son. Cal que intentis no fer-ne ús de tauletes, ordinadors o mòbils hores abans d’anar a dormir.
També poden causar estats emocionals d’angoixa o d’estrès, especialment quan es fan servir les xarxes socials. Publicar informació o imatges, sense moderació, pot esdevenir un gran problema emocional; hi ha risc de depressió, perjudicant greument la teva salut mental.

Aquesta situació es dóna sobretot en nens i adolescents. Malauradament els fills comencen a tenir mòbil o tauleta molt aviat i hi ha risc d’aquestes patologies emocionals. Si tens adolescents a casa, has de saber que un control dels dispositius és clau per preservar la seva salut mental.

Un altre risc per la salut psicològica i emocional, causada per un ús excessiu dels dispositius electrònics, són les addiccions; a les xarxes socials o bé als jocs en internet. El col·lectiu més vulnerable davant d’aquest risc tornen a ser els nens i adolescents. És, per tant, imprescindible que estiguis preparat o preparada per tenir un control i bona informació sobre aquesta qüestió. En aquest sentit et deixem una guia sobre l’ús de les noves tecnologies, elaborada a casa nostra per la Fundació Crèdit Andorrà.

A Assegur, sempre al te costat. Perquè el teu benestar ens importa.

Otros artículos que te pueden interesar