Skip to content

Cuina sense sal: per què és important cuinar sense sal en el nostre dia a dia?

Cuina sense sal: per què és important cuinar sense sal en el nostre dia a dia?

Cuinar sense sal o, almenys, reduir la ingesta diària d’aquest condiment, és un gest quotidià que pot beneficiar molt la teva salut i la de tota la família. És cert que, en general, ens agrada notar el gust de la sal als aliments. Però sabies que pots cuinar amb substituts de la sal i que les teves receptes seguiran sent una delícia? Descobreix com fer-ho amb Assegur!

La sal aporta sodi al nostre organisme

Efectivament, si t’animes a cuinar sense sal afegida als aliments, l’aportació diària la consumiràs per altres vies: els cereals de l’esmorzar, les conserves, els adobats o les olives, per exemple.

Per tant, no t’amoïnis per res; la quantitat de sodi que aporta la sal la tindràs coberta, ingerint moderadament aquests aliments que acabem de citar. És per aquesta raó que el fet de cuinar sense sal pot ser una excel·lent manera de tenir cura de la salut.

El sodi és un mineral important per al teu organisme, si bé és cert, com apuntàvem, que fa falta una quantitat molt petita. Aquest mineral ajuda a la regulació de l’aigua i altres líquids dins l’organisme. També participa en el procés de conducció dels impulsos nerviosos, dins les cèl·lules, i contribueix a la digestió dels aliments.

Recomanacions de les autoritats sanitàries

Tanmateix, consumir un excés de sal (per tant de sodi) de manera continuada té riscos per la teva salut: pèrdua d’elasticitat a les artèries (risc de cardiopaties), obesitat o hipertensió, entre altres.

És per això que l’OMS (Organització Mundial de la Salut) recomana consumir una quantitat màxima diària de 5 grams del popular condiment. D’altres autoritats sanitàries també alerten d’aquests riscos que té consumir sal en excés. Per tant, cal equilibrar el seu consum; la quantitat recomanada de sal equival a una cullereta de cafè, t’aportarà 2,4 grams de sodi i serà suficient per cobrir les necessitats del teu cos.

Cuinar sense sal i gaudir dels aliments

Hi ha moltes opcions per condimentar els aliments que cuines sense utilitzar la sal. Per tant, no renunciïs a gaudir d’una alimentació més saludable i amb tot el sabor.

  • Prepara les amanides amb espècies com el pebre, l’orenga o el fonoll; queden gustoses i fresques.
  • Si cuines carns blanques, pots fer servir la farigola, l’all en pols amb moderació i el julivert.
  • Pels brous, carns vermelles i estofats fes servir el llorer i el curri.
  • Així, els dies que preparis receptes amb peix: frega, primer, les racions amb all cru i deixa-les amb una mica de maceració, l’estona que tinguis, de julivert, pebre, llorer i oli.

Veuràs que fent servir aquests consells, els teus plats seran una delícia.

Des d’Assegur volem animar-te a cuinar sense sal per tenir cura de la salut de tota la família.

Otros artículos que te pueden interesar