Skip to content

Consells per a la pràctica adequada d’esports d’hivern

Consells per a la pràctica adequada d’esports d’hivern

Els esports d’hivern són ideals per mantenir-se en forma i gaudir plenament de la natura. L’esquí o la marxa nòrdica són algunes de les modalitats esportives que pots conèixer i practicar. Hem recopilat, per a tu tota la informació que necessitaràs si passes uns dies a la neu: quatre modalitats i tot el que has de saber per passar-ho bé a la muntanya i també del nostre principat, Andorra. Ens acompanyes?

Si bé és cert que aficionar-se als esports d’hivern i practicar-los és quelcom que fa feliç a gairebé tothom, també pot significar una experiència menys positiva: anar sense l’equipació adequada o no tenir molta pràctica pot acabar sent el gran inconvenient per passar-ho bé. Tant si t’animes a començar aquesta afició ara, com si ja ets un esportista que coneix la neu fa una mica de temps, aquesta és la nostra recomanació: anar ben equipat, portar els accessoris esportius adequats, també la roba correcta i aprendre la tècnica de l’esport. Si segueixes aquests tips tan pràctics, la teva estada a la neu serà inoblidable.

Primera qüestió a tenir present: quins esports d’hivern vols practicar?

Com segur que ja sabràs, encertar en l’activitat esportiva que t’agrada o per la qual tens facilitat és clau. Per això, ara que fa poquet de l’inici de l’any 2022 i que a casa nostra, Andorra estem en plena temporada d’esquí, recopilem aquí tres modalitats diferents:

  • La marxa nòrdica, un esport que feien servir els esquiadors a Finlàndia, per entrenar-se
  • L’esquí alpí per passar jornades memorables a la neu i experimentar grans sensacions
  • L’SkiBike, una modalitat ben actual que et permetrà baixar amb snowbike, la muntanya
  • L’Snowboard, un dels esports de neu més populars, intensos i atractius

Són activitats amb les quals t’has de familiaritzar primer, si mai has pujat a la muntanya a practicar-les. Tanmateix, si ja t’has iniciat, veuràs que els nostres consells et seran de molta utilitat. Prepara’t per passar uns dies a la neu, plens de diversió, esport i natura.

Consells per a practicar la marxa nòrdica, un esport nascut a Finlàndia

L’esport d’origen finès, ja està completament arrelats a molts llocs, com és el nostre país, Andorra, fins i tot en èpoques de menys fred. Per això els esquiadors finesos mantenien la forma i maximitzaven el seu rendiment amb la marxa, en els dies que no hi havia gaire neu.

Ara, tu també podràs posar-te en forma amb aquests recorreguts per la muntanya, practicant la marxa nòrdica a l’hivern. Cal que tinguis moltes ganes de fer exercici, gaudint de paisatges hivernals increïbles i respirant l’aire més pur. Però què necessites per practicar aquesta modalitat?

Primera recomanació: Equipació confortable, per començar

Cal que vagis abrigat, òbviament i si per a tu és el primer contacte amb aquesta modalitat d’esport de neu, aquí tens el primer tip: fes-te amb una equipació esportiva que sigui una mica més genèrica, que serveixi per a altres activitats com l’esquí tradicional. Així, ara que et trobes en la recerca d’esports d’hivern, podràs provar aquest, sense una gran despesa inicial. En canvi, si ja has decidit practicar-ho sovintejadament, compra una equipació específica amb pals de nòrdic que portin dragoneres.

Segona recomanació: aprendre la tècnica és important per treure’n tots els beneficis

Mira de practicar aquest esport de manera correcta. Ho pots aconseguir inscrivint-te a associacions o grups que compten amb monitors experts. Adreça’t a professionals per practicar la marxa nòrdica i gaudir dels seus avantatges. Amb aquest esport es pot arribar a exercitar fins a un 90% de la teva musculatura. Els beneficis pel teu organisme són rellevants i pots entrenar-te a qualsevol edat.

Consells per practicar l’esquí alpí

L’esquí alpí és la modalitat de baixar pels pendents nevats amb esquís convencionals; són aquells que tenen el centre de gravetat just a sota del genoll i l’ancoratge de la bota és integral. Existeixen altres variants com l’esquí nòrdic on el peu pot actuar més lliure i se sol practicar a les valls de les muntanyes o en pendents moderats.

Primera recomanació: conèixer aquest esport de neu

Aquí també et recomanem unes classes de formació per iniciar-te i treure el màxim partit a la teva estada a la neu. En territoris com el nostre principat trobaràs infinitat d’establiments on adquirir packs exclusius amb forfets, classes i monitors; aquests últims professionals t’ho posaran molt fàcil i tindrà una experiència ben positiva dels inicis. Segur de després d’això t’enamores d’aquest esport.

Segona recomanació: esquís, pals i botes

Aquest és un esport on es fa imprescindible aconseguir tots aquests accessoris d’esquí que siguin adequats a la teva mida. És important, doncs, que t’informis bé a l’hora de fer-los servir a la muntanya: tant si els compres com si els llogues t’has d’assegurar que podràs baixar els pendents amb la protecció correcta i amb garanties.

Tercera recomanació: una bona equipació et garanteix una experiència gratificant

Necessites una granota d’esquí, una dessuadora, un anorac i uns descansos. Pel que fa als complements, et farà falta: un casc, unes ulleres de sol homologades i també uns guants impermeables.

L’experiència que et dona practicar sovint l’esquí alpí, fa que tinguis clar quin tipus de roba et va bé per les baixades per la muntanya. En qualsevol cas, sempre pots consultar els professionals de les botigues d’esport d’hivern dels centres comercials.

Consells per practicar l’SkiBike i gaudir de la sensació de llibertat

Coneixes aquesta modalitat d’esport de neu? L’SkiBike és baixar per la muntanya amb una “bicicleta de neu” (snowbike) per gaudir encara més dels descensos per muntanyes nevades. Si t’agraden les emocions una mica potents, aquest és el teu esport.

Primera recomanació: troba la snowbike apropiada a la teva experiència

Cal que siguis conscient que per baixar tan ràpidament els pendents nevats has d’haver acumulat una mica d’experiència. També podràs comprovar que la teva pràctica en l’esquí més tradicional t’ajudarà a dominar la tècnica d’aquest esport d’hivern. Existeixen bicis de neu amb dos esquís en la part posterior i la nostra recomanació és que t’iniciïs amb una d’aquestes si no has esquiat mai.

Segona recomanació: una bona protecció és molt important en esports d’hivern com la SkiBike

T’explicàvem abans que les baixades amb bici de neu solen ser trepidants, per bé que el risc de caiguda pot ser més baix que en altres modalitats. Tanmateix, nosaltres et recomanem una protecció molt específica: els cascos integrals de SkiBike o els petos de seguretat per la bici de neu.

Tercera recomanació: arribar a les estacions amb el vehicle a punt

En el cas que la teva colla i tu vingueu amb cotxe, cal preparar-se per les nevades que puguin caure en arribar o quan sigueu ja a les pistes. No és una bona idea deixar les cadenes per les rodes a casa, encara que les previsions no anunciïn temporals. En aquesta qüestió important, cal insistir:

  1. Utilitzar cadenes
  2. Tenir un servei d’assistència en carretera activat o actualitzat
  3. Tenir una bona assegurança pel teu vehicle

Consells per gaudir d’experiències increïbles practicant Snowboard

És un esport que pot proporcionar-te grans experiències en companyia de col·legues d’afició i és, també, tota una filosofia de vida. L’ambient que envolta aquesta comunitat, els seus esportistes de referent i el look que llueixen fan que sigui un dels esports d’hivern més populars i atrevits… I tu, t’atreveixes a provar-ho?

Primera recomanació: la taula d’snowboard adequada per a tu

En les estacions d’esquí trobaràs establiments on pots adquirir o llogar la teva taula d’snowboard. Allà mateix t’aconsellaran sobre la mida i les característiques, cosa essencial per fer bons salts. En el cas que ja el practiquis fa temps, de segur que comptaràs amb l’equipació més adient.

Segona recomanació: practica molt les baixades abans d’iniciar-te en els salts

Encara que les caigudes i derrapades no siguin greus en la major part dels casos, et recomanem unes gotes de prudència. En aquesta disciplina tan emocionant es poden fer piruetes realment increïbles i cal anar pas a pas. Assoleix primer l’habilitat per dominar les baixades, derrapades i figures; un cop tinguis consolidats aquests objectius, ves a totes.

Cal remarcar que existeixen assegurances molt recomanables per protegir-te de caigudes i altres incidències. Tenir aquesta cobertura et donarà una seguretat que has d’aprofitar per dominar fins al límit aquest esport.

Volem ser la teva companyia d’assegurances a Andorra. Vine a Assegur i t’informarem de la millor protecció per gaudir dels esports d’hivern.

Otros artículos que te pueden interesar