Skip to content

Estalviar diners a casa: quins petits gestos podem fer per estalviar?

Estalviar diners a casa: quins petits gestos podem fer per estalviar?

Estalviar diners és una intenció que sempre està present a totes les famílies. Qui no ha traçat, alguna vegada, una estratègia pensada per estalviar una mica cada mes? No sempre ens en sortim, per això a Assegur hem redactat un post molt útil; aquests són els petits gestos que et portaran a un estalvi durador.

Conèixer a la perfecció la despesa mensual familiar

Fer un petit estudi de les despeses que s’han d’assumir, a casa teva, cada mes. Aquest pas és imprescindible per poder traçar un pla que et permeti estalviar diners. Fes una llista esquemàtica on tinguis present totes les despeses, totes. Nosaltres hem proposat aquesta que inclou tres partides principals:

  • La despesa més important, la hipoteca o lloguer (30%).
  • La compra dels aliments, els subministres i telèfon (30%).
  • Una despesa que també és molt rellevant; ens referim a assegurances, l’educació, roba, calçat, despesa del vehicle, extraescolars, etc. (25%).

En prendre nota de totes les despeses domèstiques, podràs classificar-les a una d’aquestes partides. Fets els teus càlculs, tal vegada et sortirà una proporció una mica diferent, però no gaire. Atenció: aquest 15% restant fins a arribar al 100%; aquesta proporció serà per estalviar diners.

Conèixer ingressos mensuals fixos o variables

Si a casa teva teniu nòmines, la tasca és ben fàcil: de cada 1.000 euros, 300 euros és hipoteca i 300 són alimentació, subministres, etc. Per roba, vehicle i assegurances, disposaries de 250 mensuals. Finalment seria la resta: això és 150 euros, els que es destinarien exclusivament a estalviar diners.

Si els teus ingressos no són fixes, mira de recalcular les proporcions i fes-les quadrar amb uns mínims. A partir d’aquí, hauries de redistribuir els excedents per disposar dels mateixos diners cada mes.

Principi de prudència

És una màxima que fan servir els bons comptables: si és un ingrés, rebaixa la mitjana un 2%. D’altra banda, si és una despesa, arrodoneix el càlcul augmentant la xifra un 2 %. Per exemple, si la teva nòmina ve sent de 1000 euros mensuals, fent una mitjana entre els dotze mesos, apunta 980 euros. Si la despesa de telèfon i internet puja 100 euros al mes, has d’apuntar 102 euros.

Compromís rigorós, respecta el pressupost

Aquesta organització que hauràs fet t’ajudarà a estalviar diners per diverses vies: és probable que a les diferents partides vagi quedant un petit racó cada mes. Si, al contrari, surt una despesa inesperada, tindràs la tranquil·litat d’haver guardat un 15% dels ingressos. Però, atenció, la teva família i tu heu d’estar molt compromesos, i si un mes s’acaben els diners d’una partida… Caldrà esperar al mes vinent. Una altra qüestió important que has de tenir present és la paciència. Veuràs que portar a terme aquest control requereix de dos o tres mesos.

Des d’Assegur t’animem que portis un control a casa, que et faci estalviar diners i guanyar en tranquil·litat.

Otros artículos que te pueden interesar