Skip to content

Avantatges i usos del film protector de la pintura del cotxe

Avantatges i usos del film protector de la pintura del cotxe

Acabes de comprar el cotxe? Potser ets d’aquelles persones que és molt previsora i vol anar amb cura amb el seu vehicle. Per a aquests escenaris, i per altres que ara t’anirem desgranant, es fa necessari comptar amb film protector de la pintura del cotxe. Els seus usos i avantatges et permetran mantenir la carrosseria del teu vehicle en perfecte estat. I és que el color del cotxe també es pot protegir amb aquest film que evita els efectes del sol en la carrosseria i, a més, dels impactes de pedres menudes.

A tot el que hem esmentat cal afegir els insectes o la brutícia en general, i  la degradació que es produeix per motius ambientals, com ara el sol, la pluja o la calamarsa, entre d’altres. Aleshores, què fem? Doncs una opció molt bona és emprar un vinil o film protector de la pintura, i col·locar-lo a les parts del cotxe que estan més exposades al seu deteriorament.

Com emprar el film protector de la pintura del cotxe

El film protector de la pintura del cotxe o Paint Protection Film (PPF), com hem esmentat abans,  és una de les millors solucions per evitar danys al cotxe produïts per elements com la  graveta i la pols a la pintura. El film protector de la pintura del cotxe té una funció de barrera. I per això fa que aquests elements no facin malbé ni el color, ni la pintura. Aquest film és una pel·lícula ultratransparent de material poliuretà que s’adhereix a la pintura del vehicle, aïllant-la de possibles abrasions exteriors. Als ulls de la gent, el resultat de l’aplicació d’aquesta pel·lícula és un escut invisible que evita qualsevol dany a la pintura del cotxe.

La raó per la qual el film protector de la pintura del cotxe és tan bo, és perquè està fabricat amb poliuretà. El poliuretà és un polímer amb unes característiques que el fan únic. En primer lloc, és molt lleuger i flexible. I, a banda, és resistent a impactes, abrasions i corrosió. D’aquí que es consideri un material únic i amb unes propietats que marquen la diferència amb altres materials similars. Al marge de tot el que hem esmentat, és transparent. Això fa que sigui gairebé imperceptible a la vista. I, de fet, no es pot percebre que el vehicle està habilitat amb aquest material.

Embellir l’aspecte exterior del cotxe

Per contra, el film protector de la pintura del cotxe contribueix a embellir l’aspecte exterior. Això és així perquè després de la instal·lació s’aprecia un augment de la brillantor de la pintura. A banda de tot això, pel fet de ser un adhesiu acrílic, té una altra característica que el fa ideal per al cotxe: la seva flexibilitat. Aquest aspecte fa que la seva col·locació sigui fàcil en qualsevol superfície. No fa res si el vols posar al capó, el para-xocs, els retrovisors, els fars o qualsevol altra zona exposada a les agressions externes. Tant se val, el pots aplicar on vulguis i el resultat sempre serà excel·lent.

Estalviar diners amb el film protector de la pintura del cotxe

El film protector de la pintura del cotxe té un avantatge que et farà estalviar diners. En tractar-se d’un material tan resistent que és molt durador. Fins i tot, hi ha alguns models que tenen self-healing effect o funció auto-regenerativa. És a dir, que les ratllades desapareixen en segons. D’altra banda, si per qualsevol motiu vols prescindir del film, el pots retirar en el moment que vulguis. No deixa residus ni afecta la pintura original. Això vol dir que tornaràs a tenir el cotxe en les condicions inicials d’abans d’haver-ho instal·lat.

Hi ha models de cotxe com els 4×4 on aquest film protector de la pintura del cotxe és molt útil. I és que aquest tipus de vehicle per l’ús al qual es destina està exposat a moltes agressions. De fet, aquest vehicle, per regla general, s’esgarra amb branques, pedres, gravetes. Normalment trepitgen carreteres o camins al camp o la muntanya, i la idea de cobrir les zones més exposades farà que no apareguin els antiestètics retalls.

D’altra banda, el film protector també és molt útil a la ciutat, tenint en compte que el cotxe la major part del temps està al carrer, és a dir, a l’aire lliure. En aquest entorn no es pot lliurar fàcilment dels raigs de sol, de l’aire, del vent, de la pluja o de qualsevol efecte meteorològic que afectarà directament a les parts més sensibles de l’exterior del vehicle.

Quin preu té el film protector de la pintura del cotxe

La forma més pràctica de poder comprar film protector de la pintura del cotxe es fer-ho per metres o en kits ja tallats a mida. Aquests kits es tallen amb maquinària de tall d’alta precisió. Aleshores, o com a referència si compres per metres, una làmina de 500×150 centímetres et pot costar uns 700 euros.  Això sempre és una referència, i no cal dir que el preu variarà en funció de les qualitats o els aspectes que facin al material més bo o més durador.

D’altra banda, els kits tenen un preu indeterminat perquè poden presentar variacions en funció del que vulguis protegir. No és el mateix comparar un kit pels fars que pel capó. Com a exemple, et podem indicar que un kit de protecció pels fars et pot costar entre 40 i 50 euros. I aquest preu variarà en funció dels centímetres que compris o que es necessitin per una part o altra del cotxe.

avantatges-i-usos-del-film-protector-de-la-pintura-del-cotxe-3

Facilitat d’instal·lació del film protector de la pintura del cotxe

Malgrat que la millor solució és anar a un professional i també és el que et recomanem nosaltres, has de saber que els kits estan dissenyats perquè els pugui instal·lar sense major dificultat la persona que el compra. No obstant, és millor que sigui una persona amb experiència qui ho faci perquè el resultat sigui el desitjat, i no quedi cap signe d’haver-ho instal·lat, ni cap desperfecte. La instal·lació del film protector és senzilla, però cal conèixer la tècnica i requereix molta pràctica perquè el resultat sigui el desitjat. Els passos per fer la instal·lació comencen per la neteja. S’ha de netejar completament tota la superfície on els vulgui instal·lar. Per això, es recomana emprar una solució d’aigua en sabó.

Importància de la banda de protecció

El film s’ha de retallar en funció de la mida que es necessiti. No obstant, no s’ha de retirar en aquest punt la banda de protecció. El següent que s’ha de fer és mullar les mans amb aigua i sabó per no deixar empremtes durant la seva manipulació. I ara arriba el moment de retirar la banda protectora i banyar amb aigua i sabó la part adhesiva i la superfície on s’ha de posar. Fins aquest punt no tindràs cap problema. La part més delicada és la col·locació del film protector de la pintura del cotxe sobre la zona desitjada.

Sense retirar per complet la banda protectora, has d’enganxar l’extrem del film i l’has de desenrotllar poc a poc mentre vas mullant amb un spray d’aigua amb sabó la part adhesiva del film i la superfície on el vols instal·lar. Mentre duri aquest procés, et vindrà molt bé emprar una espàtula de goma per treure les bombolles d’aire que puguin aparèixer. I, finalment, després de comprovar que no ha queda cap bambolla, és el moment de retirar la pel·lícula protectora el film. I, després, has de tallar el que hagi sobrat amb un cúter. La darrera part del procés és aplicar calor amb un assecador, perquè faciliti d’adherència del film i així pugui durar més temps.

Esperem que aquest contingut et sigui útil per fer més llarga la vida del teu vehicle, i et recomanem comptar amb Assegur per tenir una cobertura completa del teu vehicle i condir amb tranquil·litat. No dubtis en contactar amb nosaltres. T’esperem.

Otros artículos que te pueden interesar